The Paper Province. The cluster of pulp & paper technology. A european world-class cluster

Nyheter

2014-07-04 - Nya order till Valmet värda mer än en miljard svenska kronor

Valmet har haft en minst sagt bra start på året då man tagit hem order på nya mjukpappersmaskiner till ett sammanlagt värde av över en miljard svenska kronor.

2014-07-01 - Grattis Karl-Henrik Sundström

2014-06-26 - Debattartikel i DN om invigningen av Europas första tankanläggning för bioflygbränsle

Idag invigs Europas första tankanläggning för bioflygbränsle vid Karlstad Airport. Förhoppningsvis är det bara den första i en lång rad av anläggningar som kan hjälpa till att göra flygtrafiken mer miljövänlig.

Läs den här debattartikeln på DN Debatt, som vi ligger bakom tillsammans med Karlstad kommun, Karlstad Airport, SkyNRG och Statoil Aviation.

2014-06-26 - Europas första tankanläggning för bioflygbränsle invigd vid Karlstad Airport

Idag invigdes Europas första tankanläggning för biologiskt framställt flygbränsle på Karlstad Airport. En investering på cirka 10 miljoner kronor. Samtidigt kördes den första europeiska reguljärflygningen med biobränsle i tanken, mellan Karlstad och Frankfurt.
– Efter årsskiftet kommer alla flighter från Karlstad Airport att tankas med biobränsle, lovar Peter Landmark, vd för Karlstad Airport, som vill inspirera fler flygplatser att följa Karlstad Airports exempel.

2014-06-18 - Utlysning 2 för Processindustriell IT

Här kommer ett tips till dig som vill söka pengar till ett nytänkande förstudeiprojekt  inom automation och processindustriell IT. PiiA släppte nyligen sin andra utlysning, som ger dig möjlighet att söka utvecklingsstöd till projekt som bygger förutsättningar för strategisk förnyelse av Processindustriell IT och Automation. Utlysningen stänger 22 september.

PiiA har beviljats en budget på cirka en kvarts miljard av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Läs mer om utylsningen här…

‹ Äldre inlägg

Partners
  • Sponsorfb-varmland-hover
  • Sponsorsponsorer_svensk_papperstidning_active
  • Sponsorsponsorer_nordisk_papperstidning_active
  • Sponsorsponsorer_ssg_active
  • Sponsorsponsorer_nordiska_projekt_active