A & R Carton har utvecklat en ny, patenterad kartongförpackning, främst avsedd för torra, känsliga produkter.

Den nya förpackningen, Slider Pack, är en kartongkapsel med en innerliner och är utvecklad för torra och känsliga produkter. Den är försedd med återförslutning. Nestle har nyligen lanserat en serie barnmat med den nya förpackningen.
Slider Pack är en vidareutveckling av Å & R Cartons mångåriga Hermetet Gable Top. 2010 tog A&R Carton fram en innerliner för modifierad atmosfär för att öka användningsområdet för förpackningen. Linern skräddarsys efter behov till det aktuella livsmedlet och kan bestå av en rad materialkombinationer för önskad barriär, med basen av exempelvis papper.
A&R Cartons nya förpackningar är ett alternativ till kartonförpackningar med en lös innerpåse. Fördelen med innerliner, där Slider Pack är den senaste i raden av innovtioner, är att fyllnadsgraden blir upp till 30 procent högre.

(papernet.se)

Sprid nyheten vidare
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Email